Wat is een videopitch?

WAT IS EEN "ZO DIT BEN IK" VIDEOPITCH?

Een videopitch is een "sneak peak" waarin je laat zien WIE JIJ BENT als persoon, waarin je verteld wat jouw toegevoegde waarde is, jouw talent en wat voor werk je zoekt!
Een videopitch heeft als doel dat de kijker nieuwsgierig wordt naar JOU.
Houd het kort en krachtig, tussen de 1,5 en 3 minuten. Een videopitch is GEEN opsomming van jouw CV, die kun je als bijlage toevoegen.
We noemen het niet voor niets een sneak peak. Vergelijk het met een bioscoopfilm, de trailer geeft jou direct een eerste indruk. Daardoor weet je direct of de film bij jou past of niet. 
Als er interesse is kun je jouw verhaal verder toelichten in een persoonlijk gesprek.
Daarom is het belangrijk altijd jouw videopitch af te sluiten met een goede "uitsmijter". 

Video is een hele krachtige manier om jouw verhaal met een groot publiek te delen. Denk hierbij aan het zichtbaar maken van jouw video op social media. Of stuur direct bij jouw sollicitatiebrief een korte video van jou mee. Niet eerst wachten tot je uitgenodigd wordt op gesprek, maar direct laten zien wie de persoon achter het CV is! 

* Feitje* 80% van het online verkeer zal in 2018 door middel van video gaan. Een videopitch wordt daarom ook steeds vaker gevraagd door werkgevers. Maak gebruik van deze ontwikkeling en zorg dat je goed voorbereid aan de slag gaat.

Door echt jezelf te zijn op jouw video vergroot je je kans op werk wat bij jou past, omdat ze precies weten waarvoor ze bij jou terecht kunnen.Maar we roepen het wel steeds, ECHT JEZELF ZIJN. Maar wat bedoelen we daarmee? En hoe begin je? Het is vast niet de bedoeling om het alleen maar over de kat en je sociale leven te hebben.

Klopt! Het is de bedoeling dat het verhaal wat jij verteld ook echt het verhaal is wat bij jou hoort. Niet een algemeen verhaal, maar jouw authentieke verhaal!!!
De basis is zelfkennis, als jij niet weet wie je bent en wat je zoekt kunnen we dit ook niet overbrengen op video. Wat is het wat jij echt wilt? Wat zoek jij voor werk?
Wat zijn jouw unieke eigenschappen? Wat is jouw toegevoegde waarde? Wat is jouw talent?  Wat  geeft jou energie en waar wordt je blij van?

En de volgende stap is, hoe brengen we dat op zo'n manier in beeld dat het niet ingestudeerd over komt? Jouw non verbale lichaamstaal is heel bepalend of er een match is of niet. 
De tool van ZO DIT BEN IK heeft het grote voordeel dat je in kleine stukjes kunt filmen en je dus geen lange teksten hoeft te onthouden. Je kunt in een afgeschermde online omgeving oefenen, zonder dat iemand het ziet. Je kunt het net zolang opnieuw doen, totdat jij denkt, YES...zo klopt het. Daarna kun je het nog steeds onbeperkt wijzigen. Je hoeft niet naar een externe locatie. Alles gaat online en jij bepaalt de omgeving en de inhoudt van jouw videopitch.

Als je naar registreren gaat, kun je het GRATIS uitproberen. Daar helpen wij jou ook met het videoscript door middel van onze videovragen. Wij helpen jou stap voor stap met het vormen van jouw unieke verhaal. Onze video tool neemt al jouw technische zorgen weg. Jij kunt je volledig richten op het zichtbaar maken van jezelf en je talent! En op een manier dat jij ECHT jezelf bent!

Heel veel succes!

Esther